Μια σχέση εμπιστοσύνης

Μια σχέση εμπιστοσύνης

Όταν ξέρεις τι ακριβώς χρειάζεσαι, η ζωή θα σου δείξει τον δρόμο για να το αποκτήσεις. Θα σου φέρει τα μέσα για το υλοποιήσεις. Τους κατάλληλους ανθρώπους για να σε βοηθήσουν.

Μια αλλαγή ισοδυναμεί με μια επανεκκίνηση, έναν νέο κύκλο ζωής. Έχει σημασία γιατί επηρεάζει την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Στην αισθητική, κάθε αλλαγή σηματοδοτεί μια νέα σχέση με τον εαυτό μας. Θα πρέπει να γίνεται προσεκτικά, μελετημένα. Με αίσθημα ασφάλειας. Εμπιστοσύνη.

Η εμπιστοσύνη είναι, για μένα, η βάση στη σχέση κάθε τεχνίτη με τον πελάτη του. Κι αυτή χτίζεται. Είναι μια «κατασκευή» που παίρνει χρόνο και απαιτεί προσπάθεια και συνέπεια.

Ως αισθητικός και brow expert, έχω συναντήσει στην πορεία της καριέρας μου διαφορετικές προσωπικότητες με διαφορετικές ανάγκες, θέλω και απαιτήσεις. Αν θες να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του άλλου, πρέπει να δομήσεις μια σχέση που βασίζεται σε πραγματικό ενδιαφέρον.

Όταν κάποιος φτάνει σε μένα με σκοπό να αλλάξει φερ’ειπείν την εικόνα των φρυδιών του, οφείλω να μην μείνω μόνο στις αναλογίες του προσώπου του για να καταλήξω στο σχήμα που του ταιριάζει. Θα προσπαθήσω να αφουγκραστώ τις ανάγκες του και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για την προσωπικότητά του.  Γιατί η τελευταία είναι που κρίνει το τελικό αποτέλεσμα  για να είναι ξεχωριστό, αυθεντικό.

Η σχέση εμπιστοσύνης και συμπάθειας που χτίζω με τους πελάτες μου διαρκεί χρόνια. Γνωρίζοντας τις ανάγκες τους, δημιουργώ μαζί τους έναν κοινό στόχο, την αλλαγή τους. Μια αλλαγή που θα έρθει μέσα από ένα άρτιο αποτέλεσμα το οποίο δεσμεύομαι να φέρω με την δουλειά μου.

Οι σχέσεις που έχω με τους περισσότερους πελάτες μου είναι σχέσεις που έχουν διάρκεια στο χρόνο και εξελίσσονται όπως εξελίσσονται οι τεχνικές στον τομέα της αισθητικής (και βέβαια του ημιμόνιμου μακιγιάζ), και η ζωή μας στο σύνολό της.

 

Τίποτα δεν πρέπει να μένει ίδιο γιατί αν δεν εξελίσσεται, «πεθαίνει». Το μόνο που πρέπει να μείνει ίδιο είναι η εμπιστοσύνη, λοιπόν.

Η σχέση μιας γυναίκας ( ή ενός άνδρα) με την αισθητικό της λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργεί η σχέση που έχει κάποιος με τον γιατρό του, όσο κι αν φαίνεται λίγο υπερβολικό στα μάτια κάποιων αυτό το παράδειγμα.

Κι όμως, η αισθητικός (ή ο κομμωτής, ή ο μακιγιέρ) που συνεργάζεται χρόνια με έναν πελάτη μαθαίνει τις ανάγκες του και δεν χρειάζεται εξηγήσεις για να κάνει την δουλειά του με τρόπο που θα τον ικανοποιεί στο πέρασμα του χρόνου.

Ο πελάτης αφήνεται στα χέρια του γιατί πολύ απλά τον εμπιστεύεται. Εχω πελάτισσες και πελάτες με τους οποίους συμπορεύομαι πολλά χρόνια. Ξέρω πώς νιώθουν, τι ζητούν από τον εαυτό τους, τι θέλουν να αλλάξουν κάθε φορά.

Το να κάνεις κάποιον να πιστέψει στη δουλειά σου απαιτεί αίσθημα ευθύνης και προσπάθεια για πρόοδο και εξέλιξη. Θέλει να μην επαναπαύεσαι σε αυτά που κάποτε έμαθες.

Θέλει να στέκεσαι πάνω από την προσωπικότητα κάθε πελάτη με σεβασμό, προσοχή και ενδιαφέρον. Αυτά ορίζουν την σχέση εμπιστοσύνης