, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

To καθημερινό μακιγιάζ την εποχή του κορωνοϊού

Στην αρχή της αυτής της ανατρεπτικής χρονιάς σίγουρα δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι για οποιαδήποτε μετακίνησή μας εκτός σπιτιού, απαραίτητο αξεσουάρ θα ήταν η προστατευτική μάσκα.

Πριν ο κορωνοϊός μπει για τα καλά στη ζωή μας, στη γλώσσα της ομορφιάς, η λέξη «μάσκα» αντιστοιχούσε σε ένα κρεμώδες μείγμα πολύτιμων συστατικών, για την επιδερμίδα.

Μέσα σε λίγους μήνες, στο άκουσμα της λέξης «μάσκα» μια εντελώς διαφορετική εικόνα μας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό: η εικόνα ενός προσώπου στο οποίο διακρίνονται μόνο μέτωπο και μάτια.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

 

Τα πινέλα των makeup artists σε όλο τον κόσμο δεν είναι σε αδράνεια παρά τις εξελίξεις.

Συνεχίζουν να χαρίζουν φωτεινότητα, χρώμα και λάμψη στα πρόσωπα, να ανεβάζουν την διάθεση των γυναικών, να δίνουν ενθάρρυνση και αυτοπεποίθηση.

Η προστατευτική μάσκα που καλύπτει το πρόσωπο στο μεγαλύτερο βαθμό δεν είναι εμπόδιο στην ομορφιά αλλά είναι σύμμαχος στην υγεία:

γι’αυτό και θα πρέπει να συμβαδίζουμε με τους κανόνες της, να την σεβόμαστε και παράλληλα να μην χάνουμε το κέφι μας για περιποίηση και μακιγιάζ!

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Πριν το μακιγιάζ δεν παραλείπουμε τον βαθύ καθαρισμό και την εφαρμογή κρέμας με δείκτη SPF. Η αλήθεια είναι ότι ένα μεικ-απ βαριάς σύστασης το μόνο που θα κάνει είναι να επιβαρύνει την επιδερμίδα και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε με κάθε τρόπο.

Πριν συνεχίσω, να υπενθυμίσω ότι ακόμα κι αν το καλυπτικό προϊόν που επιλέξετε έχει την πιο ελαφριά σύσταση, δεν θα αποφύγετε τους λεκέδες στη μάσκα σας.

Θα πρότεινα να αναμείξετε ελάχιστη ποσότητα από το προϊόν βάσης που θα επιλέξετε (ένα foundation με μη λιπαρή σύνθεση, που δεν φράζει τους πόρους και είναι ανθεκτικό στην υγρασία είναι ιδανικό) με την ενυδατική σας κρέμα.

Τα μάτια και τα φρύδια είναι το επίκεντρο της προσοχής. Γι’αυτό και θα τονίσω για ακόμα μια φορά την σημασία που έχει το σχήμα των δεύτερων και την έμφαση που πρέπει να δώσετε στην εικόνα τους. Αν τα φρύδια σας νιώθετε ότι αδικούν το βλέμμα σας, το Microblading σίγουρα είναι πάντα μια λύση!

Χρησιμοποιήστε λίγο concealer, τονίστε τις βλεφαρίδες σας με μάσκαρα και τολμήστε το eyeliner για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Αφησα το κραγιόν για το τέλος. Ξέρουμε καλά ότι αυτή την εποχή είναι ένα καλλυντικό που λόγω της προστατευτικής μάσκας δεν μπορεί να αναδειχθεί. Αν βάλετε κραγιόν –κυρίως για να ανεβάσετε την διάθεσή σας- δεν θα αποφύγετε τους λεκέδες στη μάσκα. Αν οπωσδήποτε θέλετε να φορέσετε κραγιόν, σίγουρα, πριν από αυτό, εφαρμόστε ένα lip balm για να ενυδατώσετε τα χείλη σας.

Δοκιμάστε τα κραγιόν μακράς διάρκειας που δεν θα αφήσουν πολλά ίχνη στη μάσκα σας.

Το μακιγιάζ ας γίνει μια μικρή στιγμή αγάπης και φροντίδας στον εαυτό μας μέσα στην ημέρα. Τέτοιες στιγμές τις έχουμε όλες ανάγκη αυτή την εποχή!