Γιατί οι τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ έχουν υψηλό κόστος (και πρέπει να έχουν)

Γιατί οι τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ έχουν υψηλό κόστος (και πρέπει να έχουν)

Όταν ξεκινούσα την καριέρα μου στο ημιμόνιμο μακιγιάζ στην Ελλάδα, κολυμπούσα σε αχαρτογράφητα νερά. Όπως μου αρέσει να λέω χαριτολογώντας, το ημιμόνιμο και το μακιγιάζ, για πολλά χρόνια, ήταν δύο λέξεις που δεν πήγαιναν μαζί στη χώρα μας. Ο όρος άργησε να καθιερωθεί στη συνείδηση των γυναικών.

Στα 90s και στα 00s παρά το ότι στο εξωτερικό οι τεχνίτες ημιμόνιμου μακιγιάζ διέπρεπαν και δημιουργούσαν τάσεις, εδώ κανείς δεν είχε επαρκείς γνώσεις να διδάξει όσα σε άλλες χώρες ήταν ήδη γνωστά. Ήξερα ότι είχα πολύ δρόμο μπροστά μου για να καταφέρω να μεταδώσω την αξία της δουλειάς μου. Ήξερα ότι έπρεπε να δουλέψω πολύ. Και το έκανα. Δεν μπορώ πλέον να υπολογίσω πόσα σεμινάρια έχω παρακολουθήσει στη ζωή μου. Πόσες ώρες έχω αφιερώσει σε μελέτη και πόσες σε ασκήσεις. Πόσοι άνθρωποι έχουν περάσει από τα χέρια μου και πόσες ώρες έχω αφιερώσει για να μιλήσω για τη δουλειά μου. 

Όταν άρχισα τη διδασκαλία γύρω από το ημιμόνιμο μακιγιάζ, ακόμα και τότε, δεν είπα ποτέ στον εαυτό μου «Ωραία, όσα έμαθες, έμαθες». Οι γνώσεις στον τομέα μας ποτέ δεν τελειώνουν, ποτέ δεν εξαντλούνται. Πάντα υπάρχει κάτι νέο για να μάθεις και πάντα υπάρχουν περιθώρια για να βελτιώνεσαι. Το πρώτο πράγμα που λέω στις μαθήτριές μου είναι ότι κάθε σεμινάριο είναι ένα όπλο στα χέρια τους αλλά δεν αρκεί για να κερδηθούν όλες οι μάχες της δουλειάς μας. Η συνεχής εκπαίδευση και η μελέτη, η εσωτερική δουλειά και οι ηθικές αξίες, μπορούν πράγματι να φτάσουν έναν επαγγελματία πολύ μακριά, αλλά αν σταματήσουν όλα τα παραπάνω και έρθει η επανάπαυση, τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το πώς θα είναι το μέλλον. 

Γιατί οι τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ έχουν υψηλό κόστος

Όλα τα παραπάνω μπορούν να δικαιολογήσουν το υψηλό κόστος που έχει κάθε τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι ένα είδος τέχνης. Κάθε τεχνική μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει το πρόσωπο και να δώσει μια άλλη διάσταση στα φυσικά χαρακτηριστικά του. Είναι μια απόλυτα δημιουργική διαδικασία που απαιτεί συγκέντρωση και προσοχή, το φίλτρο της έμπνευσης, κέφι και μεράκι, ηρεμία και διαύγεια πνεύματος. Μην ξεχνάμε ότι δουλεύουμε πάνω στο πρόσωπο, φαντάζεστε πόσο «επικίνδυνο» είναι να είμαστε ταραγμένες ή θυμωμένες την ώρα που δουλεύουμε; 

Ο τεχνίτης ημιμόνιμου μακιγιάζ θα πρέπει να κατέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για σχέδια και χρώματα και να μπορεί να κάνει τους σωστούς συνδυασμούς ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας ή του κάθε άνδρα. Θα πρέπει να γνωρίζει σε βάθος το ανθρώπινο δέρμα και τους κανόνες υγιεινής για να κάνει τη δουλειά του χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος μολύνσεων. 

Θα πρέπει να έχει αφιερώσει τουλάχιστον δύο χρόνια από τη ζωή του σε σεμινάρια με υψηλό κόστος και να έχει δουλέψει τον εαυτό του διαβάζοντας ή μιλώντας με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψυχολογίας. 

Όλα τα παραπάνω είναι αυτά που ουσιαστικά διαμορφώνουν την υψηλή τιμή που έχουν οι τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ. Αν βλέπετε χαμηλό κόστος, σημαίνει ότι ο τεχνίτης δεν έχει αφιερώσει ούτε χρόνο, ούτε χρήματα για να μπορέσει να παρέχει ένα αποτέλεσμα που είναι ασφαλές, αξιόλογο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη του. 

Ένας τεχνίτης που έχει επενδύσει πάνω στην δουλειά του, δεν μπορεί να μην ζητήσει το ποσό που αναλογεί στο ποιοτικό αποτέλεσμα που ξέρει ότι θα προσφέρει. 

Συνηθίζω να λέω ότι «Το φθηνό είναι τελικά ακριβό». Γιατί αν κάνετε κάτι για το οποίο θα διαθέσετε ένα μικρό χρηματικό ποσό και κανείς δεν εγγυάται αν θα είναι αυτό που σας ταιριάζει και θα σεβαστεί τις ανάγκες του δέρματός σας, τότε θα χρειαστεί να το διορθώσετε με μια άλλη τεχνική που πιστέψτε με θα είναι ακριβή για να γίνει σωστή δουλειά. Οι τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ αν είναι ποιοτικές, είναι ακριβές. Μα αξίζουν κάθε ευρώ που θα διαθέσετε και δεν θα μετανιώσετε ποτέ που τις κάνατε. 

Leave a comment