Τεχνίτης Microblading: Ένας ρόλος που απαιτεί πολλές δεξιότητες

Τεχνίτης Microblading: Ένας ρόλος που απαιτεί πολλές δεξιότητες

Δεν είναι εύκολο να βρεις να την δουλειά που σου προσφέρει αληθινή χαρά και πληρότητα.

Όταν το καταφέρεις, έχεις αυτομάτως προσθέσει στο «διαβατήριο» μιας ισορροπημένης και ευτυχισμένης ζωής ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Ανακάλυψα από νωρίς πόσο πολυδιάστατη είναι η δουλειά που έχω επιλέξει και την ώθηση που μου δίνει για να γίνομαι καλύτερος, πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος.

Ως master, έχω ευθύνη όχι μόνο να μεταδίδω την γνώση αλλά και να εμπνέω τις μαθήτριές μου. Να δίνω το πιο δημιουργικό κομμάτι του εαυτού μου και να τις «μυώ» στον πραγματικό κόσμο της δουλειάς μας.

Η εκμάθηση των τεχνικών ημιμόνιμου μακιγιάζ από μόνη της δεν ορίζει το προφίλ ενός άρτιου επαγγελματία. Είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να έχει υπόψη του ένας τεχνίτης για να είναι αποτελεσματικός, να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στον πελάτη του. Όλες οι ικανότητες του ανθρώπινου μυαλού οφείλουν να είναι σε δράση. Οι αισθήσεις ενεργοποιημένες. Η προσοχή και η αφοσίωση, στο κόκκινο.

Στη δουλειά μας όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια. Ο τεχνίτης έχει ουσιαστικά «στα χέρια του» την ένταση του βλέμματος, την συμμετρία του, την αρμονία του. Τα φρύδια δεν είναι απλά ένα χαρακτηριστικό του προσώπου αλλά μια έκφραση της προσωπικότητας: δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η δημιουργία μιας άρτιας εικόνας που παράλληλα αναδεικνύει τον ψυχικό κόσμο.

Οι υπολογιστικές ικανότητες ενός τεχνίτη οφείλουν να είναι συντονισμένες με την συναισθηματική του νοημοσύνη, πράγμα διόλου εύκολο γιατί θα πρέπει να έχεις εξασκήσει με μεγάλη επιμονή και υπομονή το χέρι αλλά και την ψυχή σου.

Το πρόσωπο που έχεις μπροστά σου είναι ένας καμβάς κι εσύ είσαι ένας «ζωγράφος». Ο πελάτης είναι ευάλωτος την ώρα της τεχνικής, οπότε ταυτόχρονα είσαι και «ψυχολόγος» για να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι την διάθεσή του και να προσαρμόζεις κατάλληλα τις κινήσεις σου και τις λέξεις σου. Να κρατάς τις ισορροπίες με κατανόηση.

Πάμε, όμως, να τα δούμε όλα ακόμα πιο αναλυτικά:

Κατά τη διάρκεια του Microblading, o τεχνίτης θα πρέπει να λάβει υπόψη του (ταυτόχρονα!) πλήθος παραγόντων.

Οφείλει να «συνδέσει» με σχεδόν «χειρουργική» ακρίβεια τις φυσικές τρίχες με τις ζωγραφισμένες. Παράλληλα, θα πρέπει να έχει πλήρη αίσθηση της υφής και της ευαισθησίας του δέρματος του προσώπου αλλά και του σχήματός του. Πέρα από αυτό, ιδιαίτερη σημασία έχει η πίεση που θα πρέπει να ασκηθεί στο δέρμα με τα εργαλεία ώστε να βρεθεί το σωστό βάθος κατά τη διάρκεια της τεχνικής. Η ένταση του χρώματος εννοείται ότι θα πρέπει να είναι η ιδανική και να συμβαδίζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου (το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών).

Επιπρόσθετα, ο τεχνίτης θα πρέπει να υπολογίζει με ακρίβεια τις διαστάσεις και την απόσταση των (δυο) φρυδιών που φτιάχνει ώστε η συνολική εικόνα τους να είναι απόλυτα συμμετρική και αρμονική.

Αναλύσαμε την μεθοδικότητα που πρέπει να έχει ένας τεχνίτης.

To δεύτερο σκέλος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της τεχνικής έχει να κάνει με την προσωπικότητα του πελάτη.

Η «ποιότητα» της συνεργασίας του μαζί του κατά τη διάρκεια της τεχνικής έχει υπέρμετρη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο τεχνίτης έχει υποχρέωση να έχει όλους τους «αισθητήρες» της ψυχής του σε εγρήγορση για να μπορεί να λαμβάνει με τις «κεραίες» του τις αντιδράσεις του πελάτη του και να προσαρμόζει καταλλήλως την συμπεριφορά του απέναντί του.

Μην ξεχνάμε ότι απώτερος στόχος είναι ο πελάτης να φύγει όχι μόνο με ένα άρτιο αποτέλεσμα αλλά και με θετικά συναισθήματα για εμάς. Με εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μας.

Οφείλουμε να κάνουμε την διαδικασία όσο πιο ανώδυνη γίνεται και τον πελάτη να νιώθει άνετα κατά τη διάρκειά της.

Είναι είναι υποχρέωσή μας να τον ακούμε με όλη μας την προσοχή και με υπομονή, να είμαστε απόλυτα ευγενείς και με αμέριστη κατανόηση. Θα πρέπει να είμαστε ετοιμόλογοι και ενημερωμένοι ώστε να μπορούμε να του λύσουμε κάθε απορία αλλά και να τον κατευθύνουμε. Να είμαστε δεκτικοί, με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά –πράγμα που θέλει εξάσκηση με την ψυχή.

Για να αναδείξεις σωστά την προσωπικότητα του άλλου θα πρέπει να έχεις κάνει αρκετή δουλειά με την δική σου. Είναι νόμος για μένα αυτό.

Η δουλειά μας είναι ένας θαυμαστός κόσμος δημιουργίας. Θέλει νόηση αλλά και κατανόηση. Μέτρηση των διαστάσεων και των αναλογιών αλλά και «σφυγμο-μέτρηση» του πελάτη. Αντίληψη των αναγκών του αλλά και των συναισθημάτων του.

Δεν θα σταματήσω να λέω ότι η δουλειά μας, μάς κάνει πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους και μας προχωρά σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί να την αγαπήσουμε πραγματικά.