, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Περιποίηση προσώπου στην εποχή του κορωνοϊού: Οι κινήσεις που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ

Η χρονιά που σιγά σιγά φεύγει σίγουρα μας έμαθε πολλά, δοκίμασε τις αντοχές και τις δυνάμεις μας. Ο κορωνοϊός ήταν η αφορμή για να κοιτάξουμε βαθύτερα τον εαυτό μας. Να εστιάσουμε στην ουσία που χανόταν μέσα στις λεπτομέρειες.

Μπορώ να καταλάβω πόσο άβολα μπορεί να νιώθετε με τις νέες συνθήκες. Καραντίνα, τηλεργασία, απόσταση: πολλές λέξεις μπήκαν ξαφνικά στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Όμως, εγώ μέσα από αυτό το άρθρο θα ήθελα να σας θυμίσω κι άλλη μία: την φροντίδα.

Αν πρώτα δεν την χαρίσετε στον εαυτό σας, πιστέψτε με, δεν είναι τόσο εύκολο να την προσφέρετε. Όταν λέω φροντίδα στον εαυτό σας, εννοώ πολύ απλές κινήσεις που δεν απαιτούν χρόνο και κόπο αλλά προσοχή και ενδιαφέρον και στοχεύουν σε μια υγιή εικόνα.

Ως αισθητικός, δεν μπορώ να μην εστιάσω στον «καθρέπτη» σας, το πρόσωπό σας. Μπορεί να κατακλύζεστε καθημερινά από πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τεχνικές, συμβουλές και «must» προϊόντα. Όμως, τα χρόνια της εμπειρίας μου, μού επιτρέπουν να γνωρίζω καλά ότι μεγάλο ποσοστό γυναικών δεν αφιερώνει χρόνο ούτε για τα πολύ βασικά. Πχ. τον πρωινό καθαρισμό του προσώπου.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Αυτή την περίοδο που οι ώρες στο σπίτι είναι σίγουρα περισσότερες, μην παραλείπετε ποτέ κινήσεις που συμβάλλουν στην υγεία και την λάμψη της επιδερμίδας σας.

Κανένα βήμα δεν πρέπει να παρακαμφθεί με δικαιολογίες. Είναι λάθος να σκέφτεστε ότι «δεν θα βγω από το σπίτι, οπότε δεν πειράζει αν δεν καθαρίσω το πρόσωπό μου το πρωί ή αν δεν βάλω ενυδατική».

Να θυμάστε ότι τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, με ένα προϊόν καθαρισμού που συμφωνεί με τα χαρακτηριστικά του δέρματός σας, πλένετε το πρόσωπό σας σχολαστικά.

Στη συνέχεια ακολουθεί η ενυδατική κρέμα που είναι απαραίτητη για το ξεκίνημα της ημέρας. Τώρα που η προστατευτική μάσκα είναι υποχρεωτική, κάνει ακόμα πιο σημαντικό τον ρόλο της.

Ακόμα κι αν βγείτε από το σπίτι σας για λίγη ώρα, μην ξεχνάτε την προστασία σας από τον ήλιο (και τον χειμώνα!). Μια ενυδατική κρέμα με δείκτη SPF είναι απαραίτητη.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Στο τέλος της ημέρας, συνεχίζουμε με τον καθαρισμό της επιδερμίδας και την εφαρμογή κρέμας ή ορού με όλα τα πολύτιμα συστατικά που θα δράσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα απλά βήματα περιποίησης της επιδερμίδας είναι αυτά που συνήθως παραλείπονται από πολλές γυναίκες, ιδίως στην Covid-19 εποχή.

Αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας πρωί και βράδυ στο πρόσωπό σας και αυτό θα σας ευγνωμονεί!