, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Οι 10 χρυσοί κανόνες επιτυχίας του τεχνίτη Ημιμόνιμου Μακιγιάζ

Η ειδικότητα του τεχνίτη ημιμόνιμου μακιγιάζ είναι από τις πλέον περιζήτητες στο χώρο της ομορφιάς. Η τριαντάχρονη διαδρομή μου σε αυτό τον τομέα, μού έμαθε πολλά. Τόσα που σίγουρα δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα μόνο άρθρο.

Κάθε μέρα σε αυτή τη δουλειά, δεν μοιάζει με την προηγούμενη. Είναι γεμάτη μαθήματα και εμπειρίες που αν τις δεις με ενθουσιώδη ματιά, είναι ξεχωριστές και πολύτιμες για την εξέλιξη του επαγγελματία. Νιώθω ευγνωμοσύνη που η ζωή συνωμότησε για να ακολουθήσω αυτόν τον τομέα.

Μέσα από δεκάδες εκπαιδεύσεις, εκατοντάδες ώρες μελέτης και άλλους τόσους πελάτες, νιώθω έτοιμη να μοιραστώ μαζί σας μυστικά της δουλειάς μου που τα αποκρυπτογράφησα με πολύ κόπο και προσπάθεια.

Είναι σύνηθες, οι νέοι επαγγελματίες να κάνουν ένα μεγάλο λάθος: να πιστεύουν ότι τα γνωρίζουν όλα, έχοντας μάθει μόνο τα βασικά. Κάθε φορά, που παρατηρώ αυτό το «φαινόμενο», έρχονται στη μνήμη μου όλες οι φορές που απέτυχα και ξαναπροσπάθησα, όλες οι φορές που ένιωσα να με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου από την κούραση, όλες οι πελάτισσες που δυσκόλεψαν την ροή εργασίας μου και με δοκίμασαν.

Από όλα αυτά, εξελίχθηκα πραγματικά και χαίρομαι που δεν έκανα πίσω ούτε μια στιγμή.

Κάθε τεχνίτης ημιμόνιμου μακιγιάζ, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, θα δει και θα ακούσει πολλά. Το θέμα είναι να δημιουργήσει το σωστό κριτήριο, ώστε να κρατά μόνο αυτά που του χρειάζονται πραγματικά για να προχωρά.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli
Να θυμάστε πάντα ότι με την υπομονή νίκησαν πολλοί και με την υπερβολή, κανείς. Ότι η ταπεινότητα είναι αρετή και η αλαζονεία μια μεγάλη παγίδα για την παραγωγικότητα. Ότι μια πληροφορία, αν δεν την εφαρμόσεις ξανά και ξανά δεν μπορεί να γίνει γνώση. Ότι η επιτυχία είναι επιβράβευση των προσπαθειών, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Ότι η ευγενής άμιλλα είναι δείγμα επαγγελματικού ήθους και ο κακός ανταγωνισμός δείγμα ανασφάλειας. Ότι κερδίζεις τον πελάτη για πάντα με την ειλικρίνεια και τον χάνεις, επίσης, για πάντα με την παραπλάνηση. Ότι τη στιγμή που θα πείτε ότι τα έχετε μάθει πια όλα, θα έχετε κλείσει για πάντα την πόρτα της γνώσης και ότι η μη ποιοτική παροχή υπηρεσιών, ξοδεύει τον πελάτη σας στο μέλλον. Να είστε σίγουρες ότι τα επιπλέον χρήματα που θα δώσει για να διορθώσει τα λάθη της δουλειάς σας, θα τα θυμάται πάντα!

Ακολουθεί ο δεκάλογος της επιτυχίας του τεχνίτη ημιμόνιμου μακιγιάζ -10 σημεία που θέλω να θυμάστε πάντα:

1. Ποτέ μην πειραματίζεστε επάνω στους Πελάτες.
2. Μην αποδέχεστε όλους τους τύπους Πελατών.
3. Ποτέ μην οικειοποιηθείτε δουλειές άλλων Τεχνιτών ως δικές σας.
4. Μην κάνετε αρνητικά σχόλια σε δουλειές άλλων Τεχνιτών.
5. Μην κρύβετε τα μυστικά της δουλειάς σας από τους άλλους Τεχνίτες.
6. Μην αναφέρεστε υποτιμητικά στους αρχάριους Τεχνίτες.
7. Ποτέ μην αφήσετε την επιτυχία να σας πάρει τα μυαλά.
8. Ποτέ μην αναφέρεστε με αρνητικό τρόπο στον Δάσκαλο ή τη Δασκάλα που σας εκπαίδευσε.
9. Ποτέ μην σταματήσετε να κάνετε πρακτική εξάσκηση.
10. Ποτέ μην αυτό αποκαλείστε Δάσκαλος ή Δασκάλα του εαυτού σας. 

Leave a comment