, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Ημιμόνιμο μακιγιάζ σε ώριμο δέρμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ημιμόνιμο μακιγιάζ σε ώριμο δέρμα: εδώ ο τεχνίτης αποδεικνύει πόσο καλά ξέρει την τέχνη του ημιμόνιμου μακιγιάζ, πόση εμπειρία και πείρα έχει πάνω στις ανάγκες του δέρματος. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για ένα απαιτητικό δέρμα που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Το ώριμο δέρμα είναι ένα δέρμα με μειωμένο κολλαγόνο, μη ελαστικό. Σε ένα τέτοιο δέρμα, το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι σχεδόν μόνιμο -δηλαδή, έχει την ένταση ενός τατουάζ. Έχοντας το δέρμα χάσει την ενεργητικότητα και την ευελιξία του σε μεγάλο βαθμό στο πέρασμα του χρόνου, απορροφά το χρώμα που του εμφυτεύεται μέσω του ημιμόνιμου μακιγιάζ με μεγαλύτερη ένταση. Έτσι το αποτέλεσμα της δουλειάς του τεχνίτη είναι πιο έντονα ορατό και αποκαλύπτει με μεγάλη λεπτομέρεια την τεχνική του.

 

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

 

Μια λάθος επιλογή στο χρώμα, ένας λάθος υπολογισμός στο βάθος στο οποίο εμφυτεύεται το χρώμα στην επιδερμίδα, μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ κακό αποτέλεσμα -με μεγάλο ενδεχόμενο αδυναμίας επανόρθωσης.

Όσο πιο μεγάλο είναι το βάθος στο οποίο έχει εμφυτευτεί το χρώμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του ημιμόνιμου μακιγιάζ, τόσο πιο δύσκολα μπορεί να αφαιρεθεί από τον τεχνίτη. Έτσι, αν η εμφύτευση χρώματος έχει γίνει στη σωστή στοιβάδα του δέρματος, τότε υπάρχει ελπίδα να «σωθεί» η εικόνα του προσώπου μέσω του PhiRemoval και Phi Laser.

Ο τεχνίτης, αν δεν έχει πείρα στα χρώματα και δεν έχει εκπαιδευτεί σε διαφορετικές τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ ώστε να μπορέσει ακόμα και να τις συνδυάσει μεταξύ τους για το βέλτιστο αποτέλεσμα, αν δεν μπορεί να έχει την αίσθηση σε ποιο βάθος να εμφυτεύσει το χρώμα στο πρόσωπο που έχει απέναντί του και δεν έχει «καλό χέρι» -όπως συνηθίζουμε να λέμε στην δουλειά μας- μπορεί να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα…χωρίς επιστροφή. Και όσο περνά ο χρόνος, να δυσαρεστεί ακόμα περισσότερο τον πελάτη του, δημιουργώντας του πρόβλημα με την εικόνα του.

 

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

 

Η 30ετης εμπειρία μου στο ημιμόνιμο μακιγιάζ σας προτείνει μια πολύ καλή έρευνα για τον τεχνίτη που θα επιλέξετε. Κουβεντιάστε μαζί του, ακούστε προσεκτικά τι σας προτείνει. Το ώριμο δέρμα είναι πολύ απαιτητική περίπτωση και θέλει εμπειρία. Δηλαδή ένας τεχνίτης θα πρέπει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του να έχει εργαστεί πάνω σε ώριμα δέρματα που τις περισσότερες φορές έχουν αρκετή μεγάλη αραίωση φυσικών τριχών ή απώλειά τους.

Αν δείτε ότι από τον τεχνίτη δεν υπάρχει καθοδήγηση για την περίπτωσή σας και βιασύνη στην εκτέλεση της εφαρμογής, τότε ίσως το μόνο που θέλει είναι να πάρει γρήγορα τα χρήματά σας, ρισκάροντας για το αποτέλεσμα.

Μερικά tips για την περιποίηση των φρυδιών σε ώριμο δέρμα:

-Δεν αφαιρούμε τριχούλες μόνες μας στο σπίτι, πειράζοντας το σχήμα.

-Προτιμούμε να κουρεύουμε τις μεγάλες τριχούλες

-Αν έχουμε λευκές τριχούλες, τις βάφουμε

 

Στο blog μου στο stavroulagiannouli.gr θα ακολουθήσουν κι άλλα tips για την εφαρμογή τεχνικών ημιμόνιμου μακιγιάζ σε ώριμο δέρμα. Μείνετε συντονισμένες!

Leave a comment