, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Ημιμόνιμο μακιγιάζ και λιπαρό δέρμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν ανήκετε μέσα στο εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό γυναικών με λιπαρό δέρμα και νιώθετε έντονα την επιθυμία να αποκτήσετε τα φρύδια που ονειρεύεστε μέσω του ημιμόνιμου μακιγιάζ, τότε μέσα από τις συμβουλές που ακολουθούν θα οδηγηθείτε στη σωστή απόφαση και σε ένα αποτέλεσμα που θα σας καλύψει σε όλα τα επίπεδα.

Το λιπαρό δέρμα είναι μια «παρεξηγημένη» κατηγορία δέρματος. Μπορεί να απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση και φροντίδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δείχνει όμορφο και λαμπερό! Ίσως να έχετε ακούσει ότι το λιπαρό δέρμα είναι σχεδόν «ακατάλληλο» για να δεχτεί υπηρεσίες ημιμόνιμου μακιγιάζ γιατί δεν συγκρατεί εύκολα την χρωστικά και το αποτέλεσμα ξεθωριάζει πιο γρήγορα. Αυτή η θέση εμπεριέχει ένα μικρό μέρος της αλήθειας.

Το λιπαρό δέρμα σίγουρα δεν είναι ο πιο εύκολος τύπος δέρματος για εφαρμογή ημιμόνιμου μακιγιάζ. Σε αυτό το σημείο, όμως, θα πρέπει να διασαφηνιστεί ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκύψει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα με διάρκεια. 
Ο κυριότερος παράγοντας που καθορίζει την αποδοτικότητα του ημιμόνιμου μακιγιάζ πάνω σε λιπαρό δέρμα είναι οι γνώσεις και η πείρα του τεχνίτη που θα αναλάβει την περίπτωση.  

Αν ο τεχνίτης ημιμόνιμου μακιγιάζ δεν μπορεί να διαγνώσει τις ανάγκες του δέρματος που έχει αναλάβει -στην προκειμένη περίπτωση του λιπαρού δέρματος-, τότε υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση χωρίς διάρκεια, στην χειρότερη περίπτωση εντελώς ακατάλληλο για το πρόσωπο που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει δυσαρέσκεια στην πελάτισσα. Η τεχνολογία του ημιμόνιμου μακιγιάζ έχει εξελιχθεί πολύ και οι διαφορετικές τεχνικές που έχει στο «portfolio» του μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις, με την προϋπόθεση να τις κατέχει ο τεχνίτης που θα εμπιστευτείτε.

Αν ο τεχνίτης ημιμόνιμου μακιγιάζ που σας έχει αναλάβει γνωρίζει μόνο μία τεχνική και δεν μπορεί να προχωρήσει σε συνδυασμό τεχνικών -που τις περισσότερες φορές απαιτεί το λιπαρό δέρμα- τότε, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα του αποτελέσματος.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli
Επιπρόσθετα, σε δέρματα λιπαρά, θαμπά, με έντονη γυαλάδα και ευαισθησία στον πόνο, ο ειδικός θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερο χειρισμό.

Δύο ακόμα παράγοντες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την απόδοση και διάρκεια του αποτελέσματος:

1. Η προετοιμασία του δέρματος με τις κατάλληλες θεραπείες καθαρισμού πριν την εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ: Tο λιπαρό δέρμα που έχει προετοιμαστεί με τις κατάλληλες θεραπείες καθαρισμού και περιποίησης είναι πιο δεκτικό στο ημιμόνιμο μακιγιάζ. Το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερη ποιότητα.

2. Η σωστή και συστηματική περιποίηση αμέσως μετά το ημιμόνιμο μακιγιάζ: Η περιποίηση αμέσως μετά το ημιμόνιμο μακιγιάζ, σύμφωνα με την κατεύθυνση και τις οδηγίες του τεχνίτη που σας έχει αναλάβει, θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του αποτελέσματος.

Σημαντικό tip: Οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα ίσως χρειαστούν πιο σύντομα επαναληπτική εφαρμογή ημιμόνιμου μακιγιάζ.

Leave a comment