Εξατομίκευση: Το μέλλον του ημίμονιμου μακιγιάζ

Εξατομίκευση: Το μέλλον του ημίμονιμου μακιγιάζ

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι ένας τομέας που συνεχώς εξελίσσεται, ακόμα κι αν οι εξελίξεις του δεν φτάνουν όσο μακριά θα έπρεπε: δηλαδή στα μάτια, τα αυτιά και τα χέρια όλων των επαγγελματιών του κλάδου μας.

Τα δεδομένα αλλάζουν, οι τεχνικές διευρύνονται και οι τεχνίτες ημιμόνιμου μακιγιάζ οφείλουν να εργάζονται ακούραστα πάνω στον εαυτό τους για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις.

Το Microblading έφερε μια νέα εποχή στο ημιμόνιμο μακιγιάζ και έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες γυναίκες να δουν την αλλαγή που επιθυμούσαν στο πρόσωπό τους. H τεχνική έχει προβληθεί από τα μίντια όσο καμία άλλη: κατέκλυσε το Instagram, αναζητήθηκε με μανία στη Google από τους διαδικτυακούς χρήστες, έγινε το απόλυτο trend και δημιούργησε μια ολόκληρη “σχολή” επαγγελματιών.

Μόνο που το ημιμόνιμο μακιγιάζ δεν είναι μόνο το Microblading. Όταν μιλάμε μόνο γι’αυτό στους πελάτες μας, είναι σαν να περιορίζουμε τις απεριόριστες δυνατότητες του ημιμόνιμου μακιγιάζ.

Κάθε πελάτης είναι μια μοναδική περίπτωση και οι ανάγκες του δεν μοιάζουν με κανενός άλλου. Για μένα ο όρος “εξατομίκευση” είναι το παρόν αλλά και το μέλλον του ημιμόνιμου μακιγιάζ. Ο τεχνίτης θα πρέπει να αφουγκράζεται τις ανάγκες του πελάτη του και να διερευνά όλα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του για να αποφασίσει ποια τεχνική του ταιριάζει.

Για παράδειγμα, πελάτες με πολύ λίγες ή καθόλου τρίχες, συχνά δεν καλύπτονται μόνο από το Microblading και ζητούν κάτι περισσότερο. Έτσι, στην περίπτωσή τους μπορεί να ακολουθηθεί ένας συνδυασμός μεθόδων: του Microblading και της σκίασης με μηχάνημα, δηλαδή του Phibrows Shading που επιτυγχάνει τη δημιουργία φρυδιών τριών διαστάσεων.

Σημασία δεν έχει να κάνουμε απλά τη δουλειά μας, αλλά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας και μας εμπιστεύεται το πρόσωπο και τα χρήματά του. Η εξατομίκευση, δηλαδή η προσαρμογή της δουλειάς μας στις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά είναι το κλειδί της προόδου και ένα συμβόλαιο επιτυχίας. Οι πελάτες θα νιώθουν ασφάλεια στα χέρια σας και εσείς όλο και πιο δημιουργικοί και σίγουροι για το αποτέλεσμα που προσφέρετε.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ εξελίσσεται όσο εξελίσσονται οι άνθρωποί του. Είναι πιο περίπλοκο από όσο δείχνει και άκρως απαιτητικό. Για να έχει επιτυχία η εφαρμογή μιας τεχνικής, δεν απαιτούνται μόνο κανόνες, αλλά και ένα σύνολο δεξιοτήτων που χρειάζεται να επιστρατεύσει ο επαγγελματίας για να κάνει τη διαφορά.

Οι πελάτες χρειάζονται συζήτηση, κατανόηση, ασφάλεια και ειλικρίνεια. H έλλειψή τους οδηγεί με ακρίβεια στο λάθος αποτέλεσμα.

Leave a comment