, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

«Ένα φρύδι, σαν αυτό»: Όταν τα social media πλήττουν την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας

Ό,τι καλλιεργείς, μεγαλώνει. Όπου υπάρχει εστίαση, υπάρχει και ροή ενέργειας. Αν, λοιπόν, αφιερώνεις μεγάλο μέρος της ημέρας σου στα social media, τότε αυτά με μαθηματική ακρίβεια αποκτούν δύναμη στη συνείδησή σου. Το υποσυνείδητό σου γεμίζει από εικόνες που μακροπρόθεσμα –αν δεν τις αξιολογείς και δεν τις φιλτράρεις- ίσως επηρεάσουν τις επιλογές και τις αποφάσεις σου. Την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

Ακούγεται υπερβολικό; Καθόλου δεν είναι. Απόδειξη; Περιπτώσεις που συναντώ πολύ συχνά πλέον.

«Θέλω ένα φρύδι σαν αυτό εδώ», «Θέλω να γίνω έτσι», «Μπορούμε να αντιγράψουμε αυτό τα φρύδια;». Πολλές φορές, μου ζητούνται πράγματα που δείχνουν ότι η επιρροή των social media και πιο συγκεκριμένα του Instagram έχει εισβάλει για τα καλά στον ψυχισμό αρκετών γυναικών και ανδρών.

Ας ξεκινήσουμε από κάτι πολύ βασικό: καθένας είναι μια μοναδική κατασκευή του σύμπαντος. Μια ξεχωριστή περίπτωση. Ένα σύνολο απεριόριστων δυνατοτήτων. Κάθε φορά που βλέπω έναν άνθρωπο να θέλει να μοιάσει σε έναν άλλον, χωρίς να σέβεται τις προσωπικές του ανάγκες και χωρίς να αγαπά τα φυσικά του χαρακτηριστικά, νιώθω ότι κάτι πολύ λάθος πάει τελικά.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli
Photo Credits: Laura Chouette | UnSplash

Θα ήθελα μέσα από αυτό το άρθρο να τονίσω την αξία που πρέπει να δίνουμε στον εαυτό μας. Αν κάποιος –άνδρας ή γυναίκα-  αποφασίσει να κάνει μια αλλαγή στην εξωτερική του εικόνα, αυτή θα πρέπει να γίνει σε αναλογία με τα δικά του –μοναδικά- φυσικά χαρακτηριστικά. Με θλίβει να ακούω γυναίκες να θέλουν να υιοθετήσουν το μη ρεαλιστικό σχήμα φρυδιών άλλων γυναικών (συνήθως Influencers) που βλέπουν στα social media και δεν τους ταιριάζει. Δεν είναι λίγες οι φορές που αμφισβητούν ανοιχτά την εναντίωσή μου στο να πράξω αυτό που μου ζητούν.

Έχω αποφασίσει να δημιουργώ χωρίς να αντιγράφω. Να επιμένω στο φυσικό, στο ανεπιτήδευτο, στο «τέλειο-ατελές», στο αυθεντικό.

Το Microblading άλλαξε τα δεδομένα στην ομορφιά δημιουργώντας μια νέα ευκαιρία για το πρόσωπο που για διάφορους λόγους δεν έχει συμμετρικά φρύδια (ή δεν έχει καν φρύδια). Ένας τεχνίτης οφείλει να σεβαστεί την βασική αρχή του που είναι ο σεβασμός στα φυσικά χαρακτηριστικά και τις αναλογίες του προσώπου.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli
Photo Credits: Priscilla Du Preez | UnSplash

Αν έχετε αντιληφθεί ότι το Instagram έχει αρχίσει να σας επηρεάζει στις προσωπικές σας επιλογές στην ομορφιά, τότε είναι η στιγμή να αξιολογείτε πιο αυστηρά τα νέα πρότυπα ομορφιάς που προσπαθούν να «επιβληθούν».

Αξιολογήστε τις αυτόματες σκέψεις σας όταν βλέπετε εικόνες εντυπωσιακών, αψεγάδιαστων προσώπων. Να θυμάστε ότι πιθανότατα έχουν υποστεί επεξεργασία.

Τα social media ήρθαν για να μείνουν. Η ομορφιά θα είναι πάντα το ζητούμενο. Όμως η αγάπη για τον εαυτό σας, είναι πάνω από όλα.

Leave a comment