Zωές που αλλάζουν

Zωές που αλλάζουν

Η εικόνα μας βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με την ψυχή μας. Αυτό που φαίνεται εξωτερικά, καθρεπτίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό που υπάρχει μέσα μας.

Έτσι, αν κάποιος επιλέξει το επάγγελμά μου, δεν θα πρέπει να μένει μόνο στο τεχνικό κομμάτι.  Ο άνθρωπος που φτάνει σε μας, έχει συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους μας χρειάζεται κι εμείς οφείλουμε να τους εξετάσουμε και να τους μελετήσουμε σε βάθος. Θα πρέπει να «κοιτάζουμε» μέσα του. Με ειλικρίνεια, σεβασμό και πραγματικό ενδιαφέρον.

Ας μιλήσουμε για την αλωπεκία. Την αυτοάνοση πάθηση που προκαλεί από διάχυτη αραίωση μέχρι ολική απώλεια μαλλιών και απώλεια τριχοφυΐας σε όλο το πρόσωπο και το σώμα.

Είναι ένας από τους λόγους που πιστεύω ότι η δουλειά μου μπορεί πραγματικά να αλλάξει την ζωή κάποιου. Υπέροχα πρόσωπα με φρύδια ζωγραφισμένα ζητούν ανακούφιση. Άνδρες και γυναίκες με καταρρακωμένη αυτοπεποίθηση, θέλουν να βγουν ξανά μπροστά χωρίς φόβο και ντροπή.

Η δουλειά μου, με έμαθε να ακούω με προσοχή, να στέκομαι με κατανόηση πάνω από τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων που μου απευθύνονται και να χτίζω μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης. Να την καλλιεργώ με αγάπη και ουσία.

Με το Microblading, και το λέω με βεβαιότητα, είδα ζωές να αλλάζουν και δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής σε αυτό που λέω.

Στα χρόνια της καριέρας μου, άνδρες και γυναίκες χωρίς φρύδια με προσέγγισαν για να δώσουν στον εαυτό τους μια ευκαιρία να βγει ξανά  μπροστά. Είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο θέμα η προσέγγιση αυτής της αυτοάνοσης πάθησης. Νομίζουμε ότι η κοινωνία μας έχει προχωρήσει πολύ αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχυεί δυστυχώς. Ακόμα κάποια θέματα παραμένουν ταμπού κι αυτό είναι κάτι που η δουλειά μου, μού επιτρέπει να διαπιστώνω καθημερινά.

Άνδρες και γυναίκες δεν μιλούν ανοιχτά γι’αυτό και έτσι δεν μπορούν συνειδητά να το διαχειριστούν βοηθώντας τον εαυτό τους. Θέλησα μέσα από αυτό το άρθρο να εκφράσω αυτή την φωνή τους, που άλλες φορές ακούγεται κι άλλες όχι.

Όταν ακούω να σχετίζεται το ημιμόνιμο μακιγιάζ μόνο με τον «καλλωπισμό», φέρνω στο νου μου όλες αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων που βρήκαν ξανά θάρρος να προχωρήσουν στη ζωή τους, ουσιαστικά. Το Microblading μπορεί να επιδράσει θετικά στην ψυχική υγεία ανθρώπων που βρίσκονται ανάμεσά μας και δεν έχουν την δύναμη να χαμογελάσουν αβίαστα.

Θέλει κουράγιο να σηκώνεσαι καθημερινά και πριν φορέσεις την προστατευτική σου μάσκα να ζωγραφίζεις πρόχειρα το κάδρο των ματιών σου και παράλληλα να λυπάσαι και να θυμώνεις.

Έχω γνωρίσει πολύ καλά το βάρος που κουβαλούν αυτοί οι άνθρωποι μέχρι να έρθει η λύση στο πρόβλημά τους. Όταν την προσφέρω, νιώθω ευτυχής.

Η δουλειά μου είναι ένα ταξίδι στην ψυχή του άλλου. Συμπλέεις μαζί του, στον προορισμό του που είναι η καλύτερη εκδοχή του. Η υγιής εικόνα του. Η επανάκτηση της δύναμής του όταν έχει χαθεί.

Το να χάνεις τις τρίχες από το σώμα σου σε κλονίζει, σε συνταράσσει, σε κάνει να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και το τι μπορεί να καταφέρει. Μέσα από την δουλειά μου, είδα ανθρώπους να αλλάζουν στάση ζωής δίνοντας λύση με μόνιμο αποτέλεσμα στην εικόνα του προσώπου τους.

Η εικόνα πληγώνεται από την ψυχή και η ψυχή πληγώνεται από την εικόνα.

Μπορούμε να τις γιατρέψουμε και τις δύο, όταν μιλάμε ανοιχτά και απευθυνόμαστε στους κατάλληλους ανθρώπους που θέλουν να μας καταλάβουν και στοχεύουν στο άρτιο αποτέλεσμα -δηλαδή το απόλυτα φυσικό και ισορροπημένο. Μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα μαζί.