, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Ο παράγοντας που καθορίζει την επιτυχία ενός τεχνίτη ημιμόνιμου μακιγιάζ

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ άργησε να αναπτυχθεί στην Ελλάδα. Την εποχή που εκπαιδευόμουν πάνω σε αυτό, το έδαφος στη χώρα μας δεν ήταν ακόμα έτοιμο για να το αφήσει να ανθίσει. Τη δεκαετία του ΄90, «ημιμόνιμο» και «μακιγιάζ» ήταν δύο λέξεις που δεν πήγαιναν μαζί.

Με όραμα, απίστευτες ώρες δουλειάς, μελέτη και προσήλωση άρχισα να δημιουργώ μια νέα συνθήκη, αλλάζοντας σιγά σιγά το τοπίο στον χώρο της αισθητικής στην Ελλάδα.

Οι τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ άρχισαν να έχουν απήχηση και να αλλάζουν την ζωή των γυναικών που τις εμπιστεύονταν.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula GiannouliΚαι φτάνουμε στο σήμερα. Πλέον οι τεχνίτες ημιμόνιμου μακιγιάζ στη χώρα μας είναι εκατοντάδες, μα μεγάλο ποσοστό δεν έχει μάθει ακόμα τον παράγοντα που θα κάνει την πορεία του να αντέξει στο χρόνο, το πελατολόγιό του να είναι σταθερό και τον εαυτό του καλύτερο. Η απάντηση βρίσκεται στην «προσωπική δουλειά».

Υπάρχουν τεχνίτες που αγνοούν τη σημασία της προσωπικής ανάπτυξης.

Αδυνατούν να ακούσουν με προσοχή και συγκέντρωση τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους. Δεν ξέρουν πώς να εκφράσουν την προσωπική τους γνώμη με επιχειρήματα. Δεν γνωρίζουν πώς να έρχονται σε ουσιαστική επαφή με τον πελάτη τους ώστε να του εμπνεύσουν εμπιστοσύνη. Δεν έχουν μάθει πώς να φέρονται με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να μεταφέρουν τίποτα από την προσωπική τους ζωή στη δουλειά τους. Δεν ξέρουν πώς να μιλήσουν στον άνθρωπο που τους εμπιστεύεται για να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του. Όλα αυτά, δεν αποκτώνται από έναν τεχνίτη από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι όμως αυτά που χτίζουν μια σταθερή πορεία μέσα στο χρόνο. Τον ξεχωρίζουν από τους άλλους. Δημιουργούν το «όνομά» του στο χώρο.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula GiannouliΕίναι ωραίο να κάνεις μια δουλειά με συναίσθημα. Να μην καταλαβαίνεις πότε περνά η μέρα γιατί απλά δεν σε ενδιαφέρει να κοιτάς το ρολόι σου. Να παρακολουθείς σεμινάρια για την προσωπική σου ανάπτυξη, να βάζεις στην άκρη το τεράστιο “Εγώ” σου, να κοιτάς στα μάτια τον συνομιλητή σου και όχι απλά να περιμένεις την στιγμή της αμοιβής σου από αυτόν. Με ρωτούν νέοι άνθρωποι στο επάγγελμα πώς να πετύχουν, πώς να χτίσουν καριέρα, πώς να γίνουν «γνωστοί». Όσο περίεργο κι αν ακουστεί, η απάντηση βρίσκεται μέσα τους.

Η προσωπική δουλειά είναι ο παράγοντας που κρίνει την καριέρα ενός τεχνίτη ημιμόνιμου μακιγιάζ. Οι τεχνικές και τα εργαλεία, χωρίς συναίσθημα, δεν θα δουλέψουν ποτέ σωστά.

Leave a comment