, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Να σας βλέπω να φτάνετε μακριά!

Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του τεχνίτη ημιμόνιμου μακιγιάζ -μόνο αν κάνεις αυτό το επάγγελμα καταλαβαίνεις τι ζητά από σένα. Ζητά πολλά: αφοσίωση, πείσμα, ενθουσιασμό, γνώσεις, δουλειά, δουλειά, δουλειά.

Κανένας δεν γίνεται τεχνίτης από την μία ημέρα στην άλλη, ούτε είναι αρκετή μια εκπαίδευση για να τον χρίσει επαγγελματία, πόσω μάλλον επιτυχημένο. Υπάρχει μια φράση που αγαπώ πολύ και για μένα αποτελεί «σπουδή» για τη ζωή: «Αν δεν δώσεις, δεν θα πάρεις». Όσοι μπαίνουν στο χώρο μας πιστεύοντας ότι απλά θα πάρουν, χωρίς πρώτα να δώσουν ό,τι καλύτερο έχουν, θα πρέπει να αναθεωρήσουν.

Ως εκπαιδεύτρια στο ημιμόνιμο μακιγιάζ, έχω ένα μοναδικό προνόμιο: την ευκαιρία να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που ονειρεύονται να μπουν στο χώρο μας και περιμένουν να μάθουν το πώς θα προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες τους. Είναι μια μαγική διαδικασία και παράλληλα, απαιτητική. Δεν αρκεί να είσαι απλά καλός στη δουλειά σου για να γίνεις εκπαιδευτής στο ημιμόνιμο μακιγιάζ. Θέλει να δίνεις την ψυχή σου. Προσπαθώ γι’αυτό.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι να βλέπω επαγγελματίες που έχουν περάσει «από τα χέρια μου» να διαπρέπουν. Να προχωρούν μπροστά και να φτάνουν μακριά. Να αποκτούν τους δικούς τους σταθερούς πελάτες. Έχω τύχη να γνωρίζω εξαιρετικές περιπτώσεις επαγγελματιών που μαθήτευσαν στο πλάι μου. 

Τεχνίτριες με πείσμα, θάρρος, όρεξη, όραμα και ξεχωριστό χαρακτήρα. Τον κάθε επαγγελματικό χώρο τον συνθέτουν οι άνθρωποί του. Κανένας δεν είναι καλός ή κακός, εύκολος ή δύσκολος. Εμείς τον φτιάχνουμε. Με τον σεβασμό που δείχνουμε στον κάθε πελάτη, με την διάθεσή μας για συνεχή μάθηση, με την καθημερινή συμπεριφορά μας. Όσοι δεν μπορούν να τα διαθέσουν όλα τα παραπάνω, δεν θα μπορέσουν να μακροημερεύσουν στον δύσκολο χώρο μας.

Οι μαθήτριές μου ξέρω ότι αν το θελήσουν μπορούν να φτάσουν όπου επιθυμούν. Θα είμαι δίπλα τους να χειροκροτώ την προσπάθειά τους και τους μεταδίδω γνώσεις όποτε τις χρειάζονται. 

Στα 30 χρόνια που υπηρετώ το ημιμόνιμο μακιγιάζ, ένα πράγμα έχω μάθει πια πολύ καλά: με σκληρή δουλειά και προσωπική ανάπτυξη το τρένο της επιτυχίας μπορεί να ταξιδέψει όσο μακριά επιθυμούμε.

Leave a comment