, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Microblading: Γιατί η περιποίηση των φρυδιών δεν πρέπει να σταματά ακόμα και μετά από αυτό

H τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ, Μicroblading, ανεβάζει θεαματικά το επίπεδο της καθημερινής περιποίησης μιας γυναίκας που ζει έντονα την καθημερινότητάς της και δεν διαθέτει έξτρα χρόνο για να βρίσκεται μπροστά από τον καθρέφτη της.

Το Microblading μπορεί να μεταμορφώσει το βλέμμα της. Να αναδείξει τα φυσικά χαρακτηριστικά της και να βάλει τα μολύβια φρυδιών στο συρτάρι. Έχοντας χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τις πελάτισσες και τους πελάτες μου, μου εκμυστηρεύονται κάθε φορά που με συναντούν τα θετικά συναισθήματα που τους κατακλύζουν κάθε φορά που κοιτάζουν το πρόσωπό τους και βλέπουν τα φρύδια τους γεμάτα και συμμετρικά. Η άξια της αίσθησης που νιώθουν είναι ανεκτίμητη.

Ως μια από τις πρωτεργάτριες του Microblading στην Ελλάδα, τολμώ να πω ότι αυτή η τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ άλλαξε θεαματικά τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων μέσα σε μια μέρα. Είδαν το πρόσωπό τους να ανανεώνεται, απέκτησαν αυτοπεποίθηση και βγήκαν μπροστά χωρίς ανασφάλεια.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli
Photo Credits: Humphrey Muleba | Unsplash

Περιποίηση φρυδιών και μετά το Microblading

Κάνω Microblading δεν σημαίνει «σταματάω να ασχολούμαι με τα φρύδια μου και παύω να τα περιποιούμαι». Το Microblading δεν αρέσκεται στην αδιαφορία και την έλλειψη ενδιαφέροντος και περιποίησης από την πλευρά αυτού που το έχει επιλέξει. Αυτό που σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε για το Microblading, αυτή την τόσο πολύτιμη τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ, είναι ότι γίνεται χωρίς την αφαίρεση των φυσικών τριχών. Είναι αυτές που καθοδηγούν τον ειδικό τεχνίτη για ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Η νοοτροπία της «εγκατάλειψης» αμέσως μετά το Microblading  

Είναι σύνηθες το φαινόμενο της «εγκατάλειψης» των φρυδιών μετά την εφαρμογή της τεχνικής. Όμως, η φυσική τρίχα δεν παύει να μεγαλώνει και να χρειάζεται φροντίδα και επιμέλεια. Έχει τον δικό της κύκλο ζωής και το πόσο μεγαλώνει γίνεται αμέσως ευδιάκριτο. Το Microblanding χαρίζει σχήμα στα φρύδια που βρίσκεται σε αρμονία με τις αναλογίες και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι φυσικές τρίχες πρέπει να παραμελούνται γιατί μπορεί να επηρεάσουν την εικόνα των φρυδιών.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli
Photo Credits: Hüseyin Topcu | Unsplash

Οι κινήσεις για την σωστή περιποίηση των φρυδιών μετά το Microblading

Με προσοχή το τσιμπιδάκι

Αυτό που σε πρώτη φάση θα ήθελα να τονίσω είναι ότι η σχέση σας με το τσιμπιδάκι φρυδιών θα πρέπει να είναι αυστηρά περιορισμένη. Πριν το πιάσετε στα χέρια σας για να πειράξετε έστω και μία τριχούλα, μιλήστε με ειλικρίνεια με τον εαυτό σας. Μπορείτε να το κάνετε σωστά μόνες σας; Το τσιμπιδάκι φρυδιών είναι ένα εργαλείο που καλό θα είναι να χρησιμοποιείται από κάποιον που ξέρει να το χρησιμοποιεί και όχι από κάποιον που θα πειραματιστεί μαζί του. Αν δεν είστε σίγουρες για την ικανότητά σας να το χειριστεί σωστά, απευθυνθείτε σε ειδικό που θα εγγυηθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Αφαίρεση, τριμάρισμα και βαφή των λευκών τριχών

Αν αποφασίσετε να φέρετε εις πέρας το «project» μόνες σας ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: Αφαιρέστε με επιμέλεια τις περιττές τριχούλες γύρω από το σχήμα των φρυδιών σας και τριμάρετε με προσοχή αυτές που έχουν μεγαλώσει αρκετά και δημιουργούν δυσαρμονία στο σχήμα του. Τις λευκές τριχούλες δεν θα πρέπει να τις αφαιρέσετε, αλλά να τις βάψετε.

Το σχήμα που έχει δημιουργήσει το Microblading είναι οδηγός

Να θυμάστε ότι το σχήμα των φρυδιών που έχει δημιουργήσει το Microblading θα είναι ο οδηγός σας στην περιποίηση –δεν θα πρέπει να «παραβιάζετε» τα όριά του και να πειραματίζεστε. Καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον τεχνίτη που εμπιστευτήκατε για να σας δώσει συμβουλές περιποίησης και να μην προχωρήσετε σε κάποια κίνηση που μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα των φρυδιών σας.

Σεβαστείτε τις φυσικές τριχούλες και τον κύκλο ζωής τους, αφαιρέστε τες με σύνεση, -όταν χρειάζεται- και μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις που αργότερα θα μετανιώσετε.Η περιποίηση των φρυδιών δεν θα πρέπει να σταματά ποτέ. Οι ειδικοί είναι πάντα στη διάθεσή σας για ένα αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό και ταιριαστό με τις προσωπικές σας ανάγκες. Για οποιαδήποτε απορία σας για την περιποίηση των φρυδιών είμαι πρόθυμη να απαντήσω. Ακολουθήστε με στο Instagram και στείλτε μου προσωπικό μήνυμα. Είμαι εδώ για να δημιουργήσουμε μαζί την καλύτερη εκδοχή σας.

Leave a comment