«Έκανα carbon peeling με την κα Σταυρούλα Γιαννούλη και αυτή είναι η εμπειρία μου»

«Έκανα carbon peeling με την κα Σταυρούλα Γιαννούλη και αυτή είναι η εμπειρία μου»

Χαρτί. Να μια λέξη που θα μπορούσε να περιγράψει το δέρμα μου, πριν το αναλάβει η κα Γιαννούλη. Μια λέξη που, αν την δούμε και από την αστεία της πλευρά, ταιριάζει πολύ και με την δουλειά μου, είμαι δημοσιογράφος. Πολλές φορές, βλέποντάς το στον καθρέφτη, κόκκινο, πορώδες και λιπαρό, το φανταζόμουν να διαμαρτύρεται και να ζητά έλεος. Στην πράξη, όμως, έκανα ότι δεν το άκουγα.

Είμαι 32 ετών και σε όλα τα 20s μου και early 30s μου, δοκίμαζα απίστευτα πολλά προϊόντα περιποίησης. Το δέρμα μου δεν έχει να πει και τα καλύτερα λόγια για τα περισσότερα από αυτά. Το φούντωναν, το αφυδάτωναν, το έκαναν να αντιδρά άτσαλα. Γιατί πολύ απλά, το δέρμα είναι ένα όργανο που λειτουργεί ακριβώς όπως τα υπόλοιπα όργανα του σώματός μας. Είναι υπερευαίσθητο και ενοχλείται όταν επιβαρύνεται με «χημεία» που δεν ταιριάζει στις ανάγκες του.

Και ύστερα ήρθε ο κορωνοϊός. Οι πολλές ώρες μέσα στο σπίτι χωρίς αέρα, χωρίς φυσικό φως. Κι έπειτα, η υποχρεωτική προστατευτική μάσκα. Πολλές οι ώρες και με αυτή. Σε γραφεία, σε μετρό, σε λεωφορεία. Κάπου εκεί, ήρθε το αδιέξοδο. Ένα δέρμα χαρτί, όπως έγραψα και πιο πάνω. Μπλοκαρισμένο. Φουντωμένο. Έχοντας χάσει την ικανότητα να απορροφά τα όποια θρεπτικά στοιχεία περιείχαν τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα.

Το δέρμα δεν είναι υπεράνθρωπος. Είναι ένας από μας: ανθεκτικός αλλά και ευαίσθητος, με διαθέσεις που αλλάζουν συνέχεια. Αν το καταλάβεις, το φροντίσεις, το πας σε ανθρώπους που έχουν εμπειρία μπορούν να το σώσουν από την κατρακύλα του χρόνου και της απαιτητικής καθημερινότητας. Και να το ηρεμήσουν.

Η κα Γιαννούλη μου μιλούσε καιρό για το Carbon Peeling. Είπα μέσα μου ότι δεν έχω κάτι να χάσω πλέον. «Ας το δοκιμάσω, λοιπόν. Σας εμπιστεύομαι». Μια λεπτή στρώση άνθρακα πάνω στο δέρμα μου συνάντησε το λέιζερ και συσσωρευμένοι ρύποι και λιπαρότητα σηκώθηκαν με βαριά καρδιά και είπαν αντίο. Ήταν ώρα να τους χαλάσω τη συνήθεια να ξεκουράζονται πάνω στο δέρμα μου.

Το Carbon Peeling λειτουργεί σαν ναυαγοσώστης για το δέρμα που πνίγεται σε ρύπους και λιπαρότητα. Η διαδικασία είναι απόλυτα ανώδυνη και η κα Γιαννούλη με το μοναδικό της χιούμορ και την πάντα καλή της διάθεση, δημιουργεί συνθήκες χαράς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το Carbon Peeling αναδομεί την επιδερμίδα και την καθαρίζει σε βάθος. Κάνει το δέρμα ήρεμο, λαμπερό, σβήνει το κακό παρελθόν της λιπαρότητας. Αν επαναλαμβάνεται όσο τακτικά υποδείξει η κα Γιαννούλη, τότε το αποτέλεσμα θα σας κάνει να ξαναγνωριστείτε με το πρόσωπό σας κι ας ακούγεται υπερβολή. Είναι η αλήθεια.

Νάνσυ Μητροπούλου 

Leave a comment