25 Οκτωβρίου: Μια ημέρα για τη γυναικεία υπερδύναμη

25 Οκτωβρίου: Μια ημέρα για τη γυναικεία υπερδύναμη

Αν υπάρχει κάτι που θαυμάζω, είναι η ψυχική δύναμη του ανθρώπου που είναι ικανή να ξεπεράσει κάθε δοκιμασία της ζωής. Το άρθρο αυτό, το αφιερώνω στα πιο δυνατά πλάσματα που έχω γνωρίσει: τις γυναίκες.

Η αντοχή, το σθένος, το θάρρος, η γενναιοδωρία τους πάντα με εντυπωσιάζει και με κάνει να θέλω να τους δίνω με όποιο τρόπο μπορώ μέσα από τη δουλειά μου, το χαμόγελο που μπορεί να έχει σκοτεινιάσει στο πρόσωπό τους.

Το μότο μου στη ζωή είναι ότι όλα διορθώνονται. Κι αυτό που τα διορθώνει είναι η Αγάπη. Αυτή η πανίσχυρη δύναμη που κινεί τον κόσμο και μπορεί να τον αλλάξει. Αν αυτή δεν την προσφέρετε στον εαυτό σας, τότε η ζωή θα βρει τον τρόπο να σας υπενθυμίζει να το κάνετε. Και κάποιες φορές, αυτός ο τρόπος δεν είναι απλός, ούτε ευχάριστος.

Ο Οκτώβριος της Πρόληψης και της Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού και η 25η ημέρα είναι η Παγκόσμια Ημέρα του. Μια ημέρα αφιερωμένη στην γυναικεία υπερδύναμη που φωτίζει τον κόσμο, αντέχει τις δυσκολίες και βγαίνει μπροστά για να νικήσει.

Η περιποίηση μπορεί να γίνει ένας σύμμαχος στην προσπάθεια της ψυχής να νιώσει καλύτερα. Διάλεξα αυτή τη δουλειά για να μεταδίδω στις γυναίκες την αξία της. Μια ανισορροπία στο σώμα, εμφανίζεται πάντα όταν έχει κρυφτεί η αγάπη μας γι’αυτό, όταν πάψουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε τέλειες έτσι όπως είμαστε.

Η αισθητική βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία των γυναικών που θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή είτε μετά είτε κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας τους.

Η αξιοθαύμαστη προσπάθεια της Ρεβέκκας Γιαννοπούλου και το “Celebrate your scars”

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να αναφερθώ σε μια επαγγελματία που εκτιμώ πολύ και προσφέρει πολλά με τη δουλειά της στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή μετά την περιπέτειά τους με τον καρκίνο του μαστού, τη Ρεβέκκα Γιαννοπούλου.

Η Ρεβέκκα που ειδικεύεται στην τεχνητή αναδημιουργία του χρωματικού συμπλέγματος θηλής-θηλαίας άλω με την μέθοδο της μικροχρωστικής και προσφέρει με τη δουλειά της δύναμη, αυτοπεποίθηση και υποστήριξη στις γυναίκες που θέλουν να καλύψουν με αγάπη τα σημάδια του αγώνα που δίνουν στο σώμα τους κατά του καρκίνου του μαστού. 

Στις 24 Οκτωβρίου, 10:00-18:00 οργανώνεται το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ιατρικού Τατουάζ “Celebrate your scars” με τη συμμετοχή ανθρώπων που μέσω των ομιλιών τους και των ιστοριών τους θα μεταδώσουν ένα δυνατό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου. Η Ρεβέκκα έχει δηλώσει για αυτή τη δράση της: 

Δεν ζωγραφίζω θηλές με τατουάζ. Μετατρέπω σημάδια πολέμου σε σύμβολα ειρήνης. Κλείνω την πόρτα των νοσοκομείων και ανοίγω μια χαραμάδα στην καινούρια ζωή που έρχεται. Στη ζωή μετά το καρκίνο του μαστού. Αυτή είναι η ευθύνη μου.”

 Να σημειώσω ότι το Celebrate your scars έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στην περσινή εκδήλωση 100 γυναίκες δέχτηκαν περιποίηση από την ομάδα της Ρεβέκκας και έκαναν αποκατάσταση θηλής.

FreeStocks | UnsplashΚαμία γυναίκα μόνη

#No woman alone είναι το σύνθημα της Ρεβέκκας. Όσο οι γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους, η υποστήριξη θα πολλαπλασιάζεται. 

Πιστεύω στη μεγαλείο της αισθητικής και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να ανακτήσει την χαμένη της αυτοπεποίθηση.

 Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού είναι απλά μια αφορμή για να θυμηθούμε τον διαρκή και ανεξάντλητο αγώνα των γυναικών που έχουν το πρόσωπο της δύναμης. 

Leave a comment