, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Microblading: Τι πρέπει να αποφύγετε πριν και μετά την εφαρμογή της τεχνικής

Το Microblading σέβεται πάντα τον εαυτό του. Δεν υπόσχεται κάτι που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Είναι πιστό στη φιλοσοφία του. Απαιτεί προσοχή, επιμέλεια και σχολαστικότητα τόσο από τον τεχνίτη όσο και από τον πελάτη. Σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς ο δεύτερος μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Η απάντηση είναι «με πολλούς τρόπους». Τόσο πριν όσο και μετά την τεχνική θα πρέπει να αποφύγει πολύ συγκεκριμένες κινήσεις τις οποίες θα διαβάσετε παρακάτω.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχω ερωτηθεί εκατοντάδες φορές για το τι πρέπει να κάνετε πριν και μετά την εφαρμογή των τεχνικών ημιμόνιμου μακιγιάζ, για να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμά τους.

Αν ακολουθήσετε ευλαβικά τις συμβουλές που ακολουθούν, τότε η συνεργασία σας με τον τεχνίτη θα στεφθεί από επιτυχία. Γιατί takes it two to tango! Αν το Microblading (και γενικά οι τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ) είναι μέσα στα επόμενα σχέδιά σας και έχετε ήδη κάνει το πρώτο βήμα εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον σας και ενημερώνοντας τον τεχνίτη για το ιατρικό ιστορικό σας, διαβάστε καλά τις οδηγίες που ακολουθούν.

Είναι ένας μικρός χρήσιμος οδηγός για να αποφευχθούν τυχόν κακοτοπιές.

Τι πρέπει να αποφύγετε πριν την εφαρμογή της τεχνικής:

1 ημέρα πριν: -Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση καφέ, αλκοόλ ή ενεργειακών ποτών.

2 ημέρες πριν: -Δεν επιτρέπεται η λήψη αραιωτικών αίματος όπως ασπιρίνης, νιασίνης, βιταμίνης Ε, ιβουπροφαίνης, ιχθυελαίου και βιταμινών.

3 ημέρες πριν: –Θα πρέπει να αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και το μαύρισμα.

-Δεν θα πρέπει να εφαρμόζετε στο δέρμα σας τοπικά ρετινοειδή προϊόντα.

-Δεν ενδείκνυται η αποτρίχωση με κερί.

1 μήνα πριν: Δεν πρέπει να προχωρήσετε σε botox και fillers στην περιοχή των κροτάφων, των ματιών και του μετώπου.

2 μήνες πριν: Δεν ενδείκνυνται χημική απολέπιση, απολέπιση με λέιζερ, δερμοαπόξεση ή οποιαδήποτε άλλη έντονη θεραπεία.

Εάν λαμβάνετε Roaccutane για τη θεραπεία της ακμής, η εφαρμογή θα μπορεί να ξεκινήσει έξι μήνες μετά την λήψη της θεραπείας.

, Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών & σεμινάρια - Stavroula Giannouli

Tι πρέπει να αποφύγετε μετά την εφαρμογή της τεχνικής:

Tην πρώτη εβδομάδα: –Θα πρέπει να αποφύγετε την εφαρμογή κρεμών. Επιτρέπεται μόνο η προστατευτική κρέμα (που θα έχετε προμηθευτεί). Αποφύγετε την βάση μακιγιάζ στην περιοχή των φρυδιών, καθώς και τις εργασίες που προκαλούν πολύ ιδρώτα όπως είναι η σάουνα, το μασάζ προσώπου και η έκθεση σε ατμό.

Μετά την πρώτη εβδομάδα: –Μπορείτε να εφαρμόζετε στα φρύδια σας κρέμα με SPF για προστασία από τον ήλιο.

Για τις επόμενες 30 ημέρες: Αποφύγετε σολάριουμ, ηλιοθεραπεία, μικροδερμοαπόξεση, φωτοθεραπεία, χημική απολέπιση, οξέα φρούτων και κρέμες που περιέχουν αναγεννητικούς παράγοντες.

-Αποφύγετε θεραπείες λέιζερ στην περιοχή της εφαρμογής, επειδή μπορεί να καταστρέψουν την χρωστική και να προκαλέσουν εγκαύματα.

*Η ορμονοθεραπεία και η χρήση αντιβιοτικών μπορούν να επιταχύνουν το ξεθώριασμα της χρωστικής.

Leave a comment